Jedzenie fit

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie atrakcję dla mojej dziewczyny. W projektach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w gronie wina i świeczek zapachowych ze wielkiego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale te trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wziąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W myśli mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż zatem stanowiło niemal prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i lecimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że wręczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Tworzył się stresować, bo etapu było jeszcze mniej a ja byłem mocno w polu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na własny palec... No, jednak jako duży klient nie dałem za wygraną. Wpadłem na plan - szatkownica do warzyw. To był właściwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to znowu nie musiałem bać się o proste działanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Gdy to całość istniałoby teraz gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście kiedy na obrazku ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to zrobić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie chwila minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zszokowana i ciężka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.