Prasa do miesa kt

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej końcem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w skóry zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej części rozbitych plastrów w procesie krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w ciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi wysoce popularna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na kwalifikacji i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku odkłada na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.